אחרי החגים SMART
'אחרי החגים' הגיע ויחד איתו החזרה לשגרה. לחלק זה בא ממש טוב ולחלק פחות. אבל אני בטוחה שכך או כך, לרובנו מסתובבת בראש איזושהי משימה או מטרה ששמרנו במיוחד לזמן הזה. אז הנה טיפ קטן ממני כדי לעזור עם המשימה הזאת:
מסתבר שאחד הגורמים שמשפיעים על הסיכוי שלנו להצליח להשיג את המטרות שלנו הוא איך אנחנו מגדירים אותן בתחילת הדרך. כמו שאומר הפתגם: "סוף מעשה במחשבה תחילה" – ככל שנגדיר את המטרה שלנו יותר טוב, כך נשפר את הסיכוי שלנו לממש אותה בהצלחה! ובמיוחד בשביל זה המציאו שיטה, שמניסיוני עובדת ממש טוב והיא להגדיר את המטרה שלכם SMART: S ספציפי (specific) חשוב להגדיר בדיוק מה המטרה שלכם, ולא לנסח אותה באופן כללי או עמום. למשל, הרבה יותר טוב להגיד – אני רוצה לצאת לריצה של 45 דקות 3 פעמים בשבוע, מאשר להגיד – אני רוצה להתחיל לרוץ.
M מדיד (measurable)
הגדירו מטרה שאפשר למדוד באופן ברור את המימוש שלה. המחשבה על איך אתם יכולים למדוד את מימוש המטרה תעזור לכם גם להגדיר אותה באופן יותר ספציפי. למשל, אני רוצה לישון טוב יותר – מה זה טוב יותר? איך מודדים את זה? ברגע שאקבע מדדים למהי שינה טובה יותר בעיני, גם המטרה שלי תהיה יותר ספציפית וגם אוכל לכוון את העשייה שלי למימוש שלה.
A ברת השגה (achievable)
חשוב מאוד להיות כנים עם עצמכם ולהגדיר מטרה שתוכלו באמת לעמוד בה. אחרת זה סתם מתסכל... הסעיף הזה יעזור לכם לחשוב לעומק על המטרה שלכם, על כל מה שצריך להיות זמין עבורכם כדי שתוכלו לממש אותה. בהקשר הזה חשוב לשים לב באיזו מידה מימוש המטרה תלוי בכם או באחרים. זה לא אומר שאם למטרה יש היבטים שתלויים באחרים היא לא אפשרית, אבל חשוב לקחת את זה בחשבון.
R מהדהדת (resonant)
חשוב מאוד שנבחר במטרה שחשובה לנו, שהמימוש שלה מלהיב או מאתגר. יהיה לנו הרבה יותר קל לקדם עשייה לטובת משהו שחשוב לנו לעומת משהו שאולי אנחנו צריכים אבל לא באמת אכפת לנו אם הוא יושג או לא.
T זמן (time)
הכי פשוט, להגדיר את המטרה בזמן. לא להשאיר את ההיבט הזה פתוח. הגדרת הזמן הרבה פעמים משפיעה גם על ברות ההשגה של המטרה.
ועוד טיפ קטן, 'אחרי החגים' זו אכן הזדמנות להתניע מטרות והחלטות. אבל האמת היא שאם תרצו, כל יום בשבוע מספק לכם בדיוק את אותה ההזדמנות – והיא שלכם לקחת כל יום מחדש.
בהצלחה
Comments