דפוסי עבודה והרגלים - טיפים מנצחים! (2/3)
את השבוע הזה אני מקדישה לנושא דפוסי עבודה והרגלים. הפוסט הראשון דיבר על מה זה בעצם הרגל ואיך הוא עובד, והפוסט הזה, כמובטח, ידבר על טיפים מנצחים ליצירה והטמעה של ההרגלים!
יאללה, לעסק: טיפ #1 להתחיל בשינויים קטנים – יותר קל להפוך פעולות פשוטות להרגל מאשר פעולות מורכבות. לדוגמא, נגיד שאני רוצה להתרגל לתכנן את העבודה שלי שבוע קדימה. להכין לו"ז שבועי למי שלא מנוסה בכך זו פעולה מורכבת, שבה צריך לבדוק מהן המשימות לשבוע הקרוב, לתזמן אותן, לבדוק מהם העוגנים שמשובצים בלו"ז ולארגן את המשימות המתוזמנות ביניהם ולהשתדל לעשות את כל זה באופן ריאלי וישים. לכן עדיף לי בתור התחלה לבחור בפעולה פשוטה יותר, כמו למשל לארגן רשימת משימות לשבוע הקרוב. לאחר שההרגל הזה יוטמע, אוכל בהדרגה לשכלל את הפעולה ולהרחיב אותה.
טיפ #2 לפעול מבחירה ולא מאילוץ חיצוני – תמיד יהיה לנו יותר קל לסגל לעצמנו הרגלים שחשובים ומשמעותיים לנו באמת, מאשר הרגלים שאמרו לנו שהם חשובים ומשמעותיים. הבחירה בהרגל תתרום רבות ליכולת שלנו להתחייב ולהתמיד.
טיפ #3 להגדיר את ההרגל ואת הטריגר באופן ספציפי – תמיד כשנרצה להגביר את הסיכוי שהמשימה שלקחנו על עצמנו באמת תקרה, מה שיעזור לנו זה לרדת לפרטים. והדבר נכון גם כשרוצים לסגל הרגל חדש. לדוגמא, נגיד שאני רוצה להתחיל לעשות ספורט ולהפוך את זה להרגל. אני יכולה להגיד שאני רוצה להתאמן 3 פעמים בשבוע. אבל יותר טוב אם אגדיר את זה באופן יותר ספציפי – אני רוצה לעשות 3 אימונים פונקציונאליים בשבוע, בימים שני, רביעי ושישי בשעה 8:00, מייד אחרי שאני מורידה את הבת שלי בגן. רואים את ההבדל?
טיפ #4 להקפיד על חזרתיות סדירה עד שההתנהגות הופכת לאוטומטית. המטרה שלנו היא לחזור על הפעולה שאנחנו רוצים שתהפוך להרגל שוב ושוב ושוב, עד שההתנהגות הזו כבר תקרה על אוטומט. או אם לדייק, שלא נצטרך להחליט לעשות אותה כל פעם מחדש. לוקח זמן ליצור את ההקשר החדש במוח. לפי מחקרים שונים זה יכול לקחת שבועיים (אם הפעולה היא יומיומית), או 6 שבועות עד חודשיים (אם הפעולה היא לא יומיומית) – זה הזמן שצריך להתמיד בו באופן מודע כדי שההתנהגות תהפוך לאוטומטית.
טיפ #5 לשמור על תבנית קבועה – לעשות את הפעולה בתנאים קבועים – זמן, מקום וכד'.
טיפ #6 להתכונן – ליצור את כל התנאים להצלחה. זאת אומרת לחשוב על זה לפני ולדאוג לכך שיהיה לכם כל מה שצריך כדי לבצע את הפעולה שאתם רוצים להפוך להרגל שוב ושוב ושוב. לדוגמא, נגיד שאני רוצה ליצור לעצמי הרגל שבו אני מקפידה על הכנת סיכומי פגישות ושליחתם למשתתפים. כדי להצליח לעשות את זה אני צריכה לחשוב על שיטה שבה יהיה לי הכי נוח ואפשרי לבצע את זה. למשל לשריין ביומן עוד רבע שעה אחרי כל פגישה לטובת הכנת הסיכום.
טיפ #7 להסיר פיתויים – להתאים את הסביבה להרגל החדש.
טיפ #8 לתכנן מראש ולהתחייב – להכניס ללו"ז, לשריין את הזמן, לעשות תזכורות
טיפ #9 מחויבות חיצונית – למצוא מישהו שיהיה שותף להרגל או לכך שאת עושים אותו. הרעיון ביצירת מחויבות חיצונית היא שמישהו ידע אם לא תעשו, ושזה יגרום לכם להתמיד ולא לוותר לעצמכם.
איזה טיפ נראה לכם הכי מנצח?
בפוסט הבא והאחרון, הצד השני של ההרגלים.
Comments