דפוסי עבודה והרגלים - לדעת מתי לעשות הפסקה (3/3)
אז השבוע הזה הוקדש לנושא דפוסי עבודה והרגלים. אחרי שדיברנו על מה זה הרגל, איך הוא עובד ומה יעזור לנו ליצור ולהטמיע אותו, בואו נדבר רגע על הצד השני – מתי להניח להרגלים ולדפוסי העבודה.
ההרגלים ודפוסי העבודה שלנו בעצם מייצרים לנו שגרה. כמובן שככל שנצליח להכניס לשגרה שלנו הרגלים ודפוסי עבודה שתומכים במטרות וביעדים שאנחנו רוצים להשיג, אז שיחקנו אותה! אבל כידוע לכולנו, באיזשהו שלב עולה תמיד הצורך לשבור שגרה – לצאת רגע מהרוטינות והפעולות שחוזרות על עצמן.
כשאנחנו לוקחים הפסקה מהרגלים מסוימים זה מאפשר לנו טיפה לנוח, להשתחרר, להתרענן. לפעול באופן ספונטני ומפתיע. זה ממש חשוב ומשמעותי להלך הרוח שלנו, שנרגיש חיות וחופש, זרימה וקלילות.
בנוסף, הפסקה מהרגלים ודפוסי עבודה מסוימים מאפשרת לנו לצאת מהאוטומט ולעשות דברים אחרים, או לעשות את אותם הדברים אבל אחרת. ההפסקה הזאת נותנת לנו הזדמנות לחשוב רגע מחדש על ההרגלים ודפוסי העבודה שלנו ולבדוק אם בא לנו להכניס בהם שינויים, עידכונים או שידרוגים. לבדוק האם הם משרתים אותנו באופן מיטבי או שאולי אנחנו צריכים לעשות משהו אחרת?
מומלץ כמובן לא להפסיק את כל ההרגלים ודפוסי העבודה בבת אחת – תחשבו כמה קשה לחזור מחופשה שבה בדר"כ אנחנו יוצאים משגרת ההרגלים שלנו לגמרי ואז צריכים להתניע מחדש כמעט בכל החזיתות. אלא לעשות עצירות למנוחה ובחינה מחדש לכל הרגל או דפוס עבודה בנפרד.
ועוד טיפ קטן – בדקו איפה אתם יכולים לרענן תוך כדי תנועה, בלי לעצור לגמרי את ההרגל, אלא להכניס בו שינויים קטנים. אצלי למשל יש כל מיני סידורים קבועים שאני עושה ברגל, אז אני מנסה לשנות מדי פעם את מסלולי ההליכה ולא ללכת תמיד על אותו ציר. אם יש לכם משימות קבועות על המחשב, אז אפשר לשנות את מיקום עמדת העבודה בפנים או בחוץ. יש עוד מלא דרכים, תהיו יצירתיים. זאת אחלה דרך לשמור על דפוסי עבודה והרגלים, אבל עם טוויסט.
יש לכם שאלה בנושא דפוסי עבודה והרגלים? מוזמנים לשאול כאן או בפרטי ואשמח לעזור.
שיהיה סופ"ש מעולה
Comments