top of page

פסיכולוגיה חיובית

כמה מילים על פסיכולוגיה חיובית, שהיא בעצם התפיסה שעליה נשענת הגישה האימונית:

לפי הפסיכולוגיה הקלאסית (בהכללה כמובן), כדי לצאת ממשבר או תקיעות, כדי להשתפר וליצור שינוי, צריך למצוא את החלק הפתולוגי, "החולה", ולטפל בו. במילים אחרות, מחפשים מה לא עובד – את הליקויים, הפגמים והמחסורים, מתוך הנחה שחשיפתם והטיפול בהם יאפשרו ריפוי ושינוי.

במשך שנים התמקד המחקר הפסיכולוגי 'בצד האפל של הירח', ובטיפול בבעיות כפתרון. לקראת סוף שנות ה- 90 התחיל להתחזק זרם אחר במחקר, שביקש לחקור את 'הצד הבהיר', שעד אז לא נחקר מספיק. הרעיון היה שאם נדע מה מאפשר לאנשים להיות מאושרים, אופטימיים ובעלי תחושת משמעות, מימוש וסיפוק, יהיה אפשר ללמד את זה ובעצם לייצר מניעה ולא רק טיפול. הכוונה במניעה היא, שאם נדע איך להיות מאושרים, יהיו לנו כלים להתמודדות כאשר ניתקל בקשיים ועל יד כך נוכל למנוע מצבי דיכאון וחרדה.

בהתאם לתפיסה הזו של הפסיכולוגיה החיובית, הגישה האימונית מתמקדת בחיובי, במה שעובד, בלראות את מה שיש ועם זה לעבוד, בלטפח ולפתח עוצמות, בללמוד מהצלחות ובלהוציא מהכשלונות תובנות מקדמות.

דרך העבודה האימונית רוכשים ומתרגלים את תפיסת העולם האימונית ואת הכלים שהיא מציעה, לצד קידום המטרה שלשמה נכנסים לתהליך.

תפיסת העולם הזאת היא מה שמשך אותי להיות מאמנת אישית. הגעתי ללימודי האימון כיועצת ארגונית שרצתה עוד כלי לשיח ועבודה עם מנהלים, ותוך כדי הלימודים הבנתי שהשפה הזאת והגישה הזאת מרגישים לי כל כך נכון ומתחברים מאוד ל'אני מאמין' האישי שלי. אני מאמינה בעבודה עם 'הצד הבהיר' ואוהבת להראות אותו לאנשים כדי שישימו לב אליו ויראו כמה המיקוד בו יכול לעזור ולקדם אותם. מאמינה בצמיחה מתוך החוזקות שלנו, בפתרון בעיות מתוך מה שעובד וזמין, ביצירת שינוי מתוך חיבור למה שחשוב ומניע קדימה.

העיסוק המקצועי בתפיסת העולם הזאת שומר עלי מאוד גם בחיים האישיים ועוזר לי ברגעים קשים, שמגיעים כל הזמן, לשמור על הפוקוס שלי ולהתעודד. ברמה הזאת אני ממש מרגישה על עצמי את ה'מניעה' שהפסיכולוגיה החיובית מנסה ליצור.


כמה כוכביות: * למען הסר ספק, אין בדברים שכתבתי שום כוונה לזלזל או לבקר את הפסיכולוגיה הקלאסית. להפך, נהדר בעיני שיש מגוון של גישות וכלים שיכולים לעזור לנו בחיים. ישנם מצבים שבהם חיוני להעזר בטיפול פסיכולוגי ושעבורם תהליך אימוני הוא פשוט לא הכלי הנכון. ** עולם האימון הוא רחב ומגוון ויש כל מיני סוגים של שיטות אימון. הגישה שאני מאמנת בה נקראת הגישה המשלבת, שבהחלט מתבססת על תפיסת העולם של הפסיכולוגיה החיובית ומשלבת עבודה הוויתית ומעשית.


אם יש לכם שאלות על פסיכולוגיה חיובית או על אימון או בכלל - מוזמנים לכתוב לי ואענה בשמחה.


Opmerkingen


פוסטים אחרונים
bottom of page