top of page
חיפוש

**תרגיל שווה** - איך להתחבר למשאבים שלנו

  • תמונת הסופר/ת: Michal Rubin
    Michal Rubin
  • 3 בדצמ׳ 2017
  • זמן קריאה 3 דקות

הנחת היסוד האימונית אומרת שכל אדם הוא שלם, יצירתי ובעל משאבים. מה זאת אומרת משאבים? עוצמות, כוחות, יכולות, מיומנויות... לכולנו יש הרבה כאלה ולאורך החיים אנחנו משתמשים בהם כדי לקדם את עצמנו ואת המטרות שלנו. אבל איך מתחברים אל המשאבים האלה? לפניכם תרגיל פשוט, שמציע דרך זמינה להתחבר למשאבים שלכם ולרתום אותם לטובת מטרה כלשהי שעומדת על הפרק. מה צריך? כמה דקות של שקט, דף וכלי כתיבה

1. העלו בזכרונכם סיפור הצלחה - מקרה שקרה לכם בעבר הקרוב או הרחוק שבו חוויתם הצלחה. זה יכול להיות קושי או אתגר שהתגברתם עליו, משהו שעשיתם שהתוצאות שלו היו מאוד מוצלחות בעיניכם וכד'. נסו להיזכר בכל פרטי הסיפור ובכל הפעולות שעשיתם שהובילו להצלחה.

2. עכשיו הכינו רשימה של כל מה שאפשר לכם להשיג את ההצלחה הזאת. לדוגמא: האם הייתם נחושים? ממוקדים? יצירתיים? בטוחים בעצמכם? האם הפגנתם רצינות? גמישות? סבלנות? נסו להעלות על הכתב את כל הכוחות הפנימיים שהשתמשתם בהם כדי להגיע לאותה הצלחה. חשבו על הפעולות שביצעתם ומה היה הכוח הפנימי שעמד מאחוריהן. המפתח הוא להעמיק ולפרגן - לחשוב על כמה שיותר דברים שעשיתם שאפשרו את ההצלחה הזאת, דברים פנימיים שבאו מכם, מאופן הפעולה והמחשבה שלכם. בלי ביקורת או שיפוט. אחרי כל עוצמה שתוסיפו לרשימה שאלו את עצמכם, מה עוד? ואל תפסיקו למלא את הרשימה עד שאתם בטוחים שמניתם את כל העוצמות שהבאתם לידי ביטוי להשגת ההצלחה.

3. עכשיו חשבו על המטרה שברצונכם להשיג עכשיו. התבוננו ברשימה שיצרתם ובחרו מתוכה את העוצמות שלדעתכם אתם צריכים כדי להשיג אותה. אלה עוצמות שלכם! אם הפעלתם אותן בעבר זה אומר שיש לכם את זה. הן שם וזמינות בשבילכם לכל דבר שתרצו להשיג.

מטרת התרגיל היא להזכיר לכם איזה משאבים נהדרים עומדים לרשותכם. משאבים 'עם קבלות', שאתם יודעים שכבר הובילו אתכם להצלחות בעבר. כך אתם בעצם מקבלים השראה מעצמכם! ומחזקים את החיבור עם המשאבים שלכם.

אשמח לשמוע איך היה לכם התרגיל, כאן בתגובות או לפרטי. בהצלחה!

** הנה דוגמא אישית לביצוע התרגיל:

1. נזכרת בסיפור הצלחה, ומפרטת את הפעולות שעשיתי שהובילו להצלחתו - לבקשת הגננת של בני, התנדבתי לארגן פעילות להורים ולילדים בגן, שמטרתה לרענן את חצר המשחקים. היה לי רעיון לאסוף משטחי עץ (אלה שמעמיסים עליהם סחורה), לתלות אותם על הגדר ועליהם לתלות אדניות מאולתרות שיכינו הילדים מבקבוקים ומיכלים ממוחזרים. חקרתי קצת את הנושא באינטרנט כדי לשאוב השראה, רתמתי את אחד האבות שהוא נגר במקצועו כדי להכין את המשטחים כך שניתן יהיה לתלות עליהם את האדניות והתייעצתי עם בן זוגי, שיש לו ידע טכני עשיר, באיך לתלות את המשטחים הכבדים על הגדר באופן בטוח. אחרי שביררתי את כל הפרטים, שלחתי הודעה להורים עם מידע לגבי הפעילות ואיזה מיכלי פלסטיק עליהם לאסוף. נסעתי למשתלה כדי לברר עלויות של שתילים ואדמה. אישרתי תקציב עם הגננת. בנוסף קבעתי איתה שלפני הפעילות היא תדאג לצבוע את המשטחים עם הילדים כדי שיהיו צבעוניים ויפים וגם כדי שהילדים יקחו חלק רחב יותר בפעילות. בשבוע שלפני הבנתי שחוץ משני הורים, אף אחד לא הביא לגן משטחי עץ ושהעניין הזה עלי, אחרת לא יהיה עם מה לעשות את הפעילות... מצאתי את עצמי מחפשת בכל פינה בשכונה משטחי עץ, סוחבת כמה 'על הדרך' מפה לשם, עוצרת עם האוטו כדי להעמיס אחד לבגאז', ניגשת למשאית שבאה להוריד סחורה לחנויות ושואלת את הנהג אם יש לו משטח לתת לי... עשיתי ביביסיטר לתינוק של האבא הנגר כדי שיוכל לעבוד על המשטחים, סינג'רתי את בן זוגי לקנות כל מה שצריך במשתלה וקוויתי לטוב. לשמחתי ביום הפעילות היה מאוד מוצלח! המשטחים היו מוכנים, צבועים וניתן היה לתלות אותם בקלות ובבטיחות. הכנת האדניות על ידי ההורים והילדים הייתה קלה ונחמדה וכולם שיתפו פעולה ונהנו. כל הפעילות ארכה כשעה, אז גם ההורים היו מבסוטים שלא הלך להם כל הבוקר של שישי... והכי כיף שבכל בוקר כשמגיעים לגן, הגדר צבעונית ופורחת ומסבירה לכולנו פנים. הנה תראו!

2. מכינה רשימה של כל מה שאפשר לי להשיג את ההצלחה – (פירטתי לגבי העוצמות לצורך ההדגמה) מקוריות – ברעיון, יוזמה – בהתנדבות לארגן את הפעילות, אכפתיות – כלפי הילדים שיהיה להם כיף בחצר ובפעילות עצמה, מההורים שלא יהיה להם מעיק מדי, השקעה – בחשיבה, בפרטים, באיסוף המשטחים בעצמי, צניעות – הקפדתי לא להבליט את תפקידי כמארגנת כדי שההורים ירגישו שזו פעילות של כולם, יסודיות – בחשיבה על כל הפרטים, יצירתיות – ברעיון, בדרכים להשגת משטחי עץ, אחריות – לדאוג שזה יקרה כמו שצריך, לשמור על בטיחות, מיקוד – פיתוח של 'ראיית משטחים' בשכונה, קלילות – לא לפחד לשנות פרטים בתכנון המקורי וגם בזמן הפעילות עצמה לתת יד חופשית להורים ולילדים, מנהיגות – רתימה של שותפים לדרך, חלוקת תפקידים ועוד, למידה – בפיתוח הרעיון...

3. חיבור המטרה הנוכחית שלי לעוצמות הרלבנטיות שעלו – המטרה הנוכחית שלי היא פיתוח ערוצי שיווק לעסק שלי. בקלות אני יכולה לבחור כמה וכמה עוצמות מתוך הרשימה הנ"ל שיעזרו לי להגיע למטרה: מקוריות, יוזמה, השקעה, יצירתיות, מיקוד, קלילות, למידה... אני ממש יכולה לשאוב השראה מעצמי! לדוגמא, להיזכר איך הפגנתי מקוריות בעבר, איך זה עזר לי להצליח ובאופן דומה להפגין מקוריות גם עכשיו כדי להשיג את המטרה הנוכחית שלי.

 
 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


פוסטים אחרונים

© 2016 מיכל רובין | Proudly created with Wix.com

bottom of page